سفارش تبلیغ
صبا ویژن

پرهیز از 7 رفتار برای آرامش در خانواده

1- سؤالی حرف زدن 

 

ایرانیان از دیر باز عادت به سؤال کردن دارند. چه خبر؟ دیگه چه خبر؟ بعضی وقت‌ها به قدری این سؤالات تکرار می‌شود که فرد واقعاً مستأصل می‌شود که چه جوابی بدهد"
در زندگی روزمره زوجین مکالمات ترجیحاً نباید به صورت سؤالی بیان شود. تکرار مکالمه سؤالی باعث این احساس در فرد سؤال‌شونده می‌شود که جایگاه من از همسرم پایین‌تر است، او می‌پرسد و بازخواست می‌کند و من مثل یک متهم باید جوابگو باشم، گویا او قاضی است و من مجرم! او مدیر است و من دانش‌آموز خاطی مدرسه. امروز کجا بودی؟ این شماره ناشناس شماره کیه؟ چرا دیر اومدی؟ چرا کفشاتو اینجا درمیاری؟ و ده‌ها سؤال مشابه که همه‌روزه شاهد آن هستیم
بهتر است زوجین از تعداد سؤالات روزمره خود بکاهند تا ببینند چقدر آرامش بیشتری را در زندگی زناشویی خود تجربه خواهند کرد.

 

2- منفی حرف زدن

 

در یک تحقیق در مورد نوع محاوره زوجین در ایران آمده است: زوجین ایرانی به ازای هر 27 بار مکالمه منفی یک بار از جملات مثبت استفاده می‌کنند. نرو، نیا، نبین، نمی‌خوام، نمی‌تونم، نمیشه، فایده نداره، تو با این درس خوندن هیچی نمی‌شی، من به این زندگی امید ندارم و...
همه ما بارها و بارها از این نوع افعال استفاده کرده‌ایم، اما هیچ وقت متوجه تأثیر مخرب آن بر ذهن فرد شنونده نشده‌ایم. بهترین گزینه برای افعال منفی کاهش آنها در گنجینه لغات است. در صورت انجام این کار تأثیر شگرف آن را در زندگی روزمره خود شاهد خواهید بود. همیشه می‌گوییم از افراد منفی‌باف دوری کنید اما خودمان متوجه نیستیم در شبانه روز چقدر فعل منفی به کار می‌بریم.

 

 

 

 

3-گیر دادن و عیب‌جویی کردن

 

از دیگر رفتارهای کلامی که باعث تخریب رابطه می‌شود انتقاد کردن است که در محاوره عامیانه به آن گیر دادن می‌گوییم. هر چه به کسی کمتر گیر بدهید بیشتر با شما صمیمی خواهد شد و اگر قصد اصلاح نوع و سبک زندگی خود و همسرتان یا حتی فرزندان و همکاران خود را دارید مدتی عادت گیر دادن و عیب‌جویی را کنار بگذارید.

 

4- مقایسه کردن

 

شاید بتوان مقایسه کردن را بدترین رفتار برای تخریب شخصیت افراد برشمرد. فلانی رو ببین تو جمع با همسرش چطور حرف می‌زنه! دختر فلانی چطور درس می‌خونه، حالا تو چی...
از مقایسه همسر خود با اطرافیان نه تنها سودی نخواهید برد بلکه مشکلات عدیده دیگری نیز ایجاد خواهید کرد. همیشه یادمان باشد هیچ گاه مردی را با مرد دیگر مقایسه نکنیم و برای زنان نیز یادمان باشد هیچ زنی را حتی با شخصیت ایده‌آل خودش هم مقایسه نکنیم. 
  

5- توهین و تحقیر

 

تو هیچی نمیشی، تو بی‌عرضه‌ای، شماها (منظور خانواده همسر است) مگه کی هستین؟ و... توهین و تحقیر به رغم اینکه در آموزه‌های دینی ما از رفتارهای ناپسند و مذموم شناخته می‌شود اما در بسیاری از خانواده‌ها و در خیلی موارد کاربرد پیدا کرده است شاید افرادی پیدا بشوند وبگویند که: می‌خواهیم فرد را تحریک کنیم یا این کار را می‌کنیم تا به خودش بیاید، یا از سر دلسوزی می‌گوییم و...
متأسفانه این نوع دلسوزی در برخی موارد عوارض بسیار جبران‌ناپذیری خواهد داشت مانند مادری که در فصل سرد سال از سر دلسوزی و برای اینکه طاقت دیدن گریه فرزندش را ندارد به اصرار کودک برایش بستنی می‌خرد! عوارض این دلسوزی تب، بیماری و تحمل درد آمپول و... توسط کودک خواهد بود که تنها عاملش دلسوزی نابجای مادر است. پس سعی کنیم از سر دلسوزی کسی را تحقیر نکنیم
 

 

6- سرزنش کردن

 

اگر همسر شما رفتاری را نابجا یا غلط انجام داد سرزنش کمکی به شما نخواهد کرد. همیشه یادمان باشد کاری که مربوط به زمان گذشته است و نمی‌شود تغییرش داد روی آن بیش از حد تأکید نکنیم و به جای آن ببینیم چگونه رفتار کنیم تا در آینده مجدداً اتفاق نیفتد. به عنوان مثال نتایج امتحانات دانش‌آموزی اعلام شده و در چند تا از درس‌هایش تجدید شده، سرزنش وی که چرا تجدید آوردی هیچ کمکی به نوجوان، خانواده وی، درس و پیشبرد اهداف او نخواهد کرد.
به جای آن باید توجه خود را معطوف به شهریور کنیم تا با بهترین نمرات جبران کند. (من به عنوان پدر یا مادر تو چه کاری برایت انجام دهم یا چه خواسته‌ای داری تا بتوانی این نمرات را در شهریور به بهترین نحو جبران کنی ؟)

 

7-سکوت کردن

 


بعضی مواقع یک نفر یا هر دو نفر پس از به وجود آمدن اختلاف، سکوت می‌کنند که بدترین کار ممکن است. بهتر است به جای سکوت، در موضوع مورد اختلاف گفت‌وگو شود تا زودتر به رفع مشکل بینجامد.
      
ترک هفت رفتار مخرب مذکور کمک بزرگی به زوجین در زندگی می‌کند تا سطح تفاهم خود را بالا ببرند و در پی آن به درک و شناخت بهتری از زندگی خود برسند و با جایگزین کردن رفتارهای صحیح با رفتارهای مخرب آرامش بیشتری را در زندگی مشترک تجربه کنند.

 

به امید روزی تمام خانواده های ایرانی در آرامش باشند.   رحیم احدی کارشناس مسائل فرهنگی و اجتماعی




تاریخ : دوشنبه 93/10/8 | 10:39 عصر | نویسنده : احدی | نظر

  • قالب وبلاگ | بلاگ اسکای | ایران موزه